Ya Allah, Murahkan Rezeki Bagiku ....

" Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan kutidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu "

Sep 22, 2017

Tyzara Shampoo Soya

Tyzara Shampoo Soya adalah shampoo yang dirumus khas bagi merawat pelbagai masalah rambut yang lazimnya dialami oleh wanita antaranya:

1. Keguguran Rambut;

2. Kelemumur;

3. Kegatalan kulit kepala;

4. Rambut & kulit kepala berminyak;

5. Rambut lambat panjang;

6. Rambut rosak;

7. Rambut kasar;

8. Rambut Kusut; 

9. Rambut Kembang; 

10. Rambut berbau; dan

11. Rambut menipis dan jarang.

Tyzara Shampoo Soya dihasilkan dengan menggunakan bahan-bahan asas yang berkualiti tinggi antaranya:-

Protein Soya – ia dihasilkan daripada kacang non-GMO (iaitu kacang yang tidak diubahsuai secara genetik dan ia diperbuat daripada kacang soya asli. Ia membrikan tenaga kepada rambut kita.

Panax Ginseng Root Extract – berfungsi bagi menguatkan akar rambut dan menyuburkan kulit kepala bagi memberi ruang kepada anak rambut baru untuk tumbuh.

Majus Root Extract – berfungsi bagi memberikan vitamin pada akar rambut dan meNyahkan kotoran kulit kepala.

Antara kelebihan yang akan anda alami dan rasai sekiranya anda menggunakan Tyzara Shampoo Soya secara konsisten adalah:-

1. Keguguran rambut berkurangan secara berperingkat;

2. Tiada lagi masalah  kelemumur;

3. Tiada lagi bau rambut yang kurang enak;

4. Rambut menjadi lembut & mudah disikat;

5. Rambut berbau wangi sepanjang hari walaupun anda bertudung seharian;

6. Mempercepatkan proses rambut panjang (hasilnya bergantung pada setiap individu); 

7. Merawat kerosakan rambut; 

8. Tiada lagi rambut/kepala berminyak; dan

9. Anak rambut baru tumbuh.

Jangan terkejut jika anda merasai perubahan ketara pada rambut dan kulit kepala anda hanya dengan penggunaan tidak sampai SEBOTOL pun. Tyzara Shampoo Soya ini juga sesuai digunakan oleh lelaki dan kanak-kanak berusia 2 tahun ke atas.

CADANGAN PENGGUNAAN

Pihak kami ingin mencadangkan anda untuk menggunakan Tyzara Shampoo Soya bersekali dengan Tyzara Hair Serumsekiranya anda inginkan hasil/result yang terbaik pada rambut anda.

Tyzara Hair Serum adalah dirumus khas bagi membantu anda yang menghadapi pelbagai masalah rambut antaranya:-

1. Rambut kusut;

2. Rambut kembang;

3. Rambut kasar;

4. Rambut kering;

5. Rambut berbau; 

6. Rambut kusam; dan

7. Rambut susah untuk disikat.

Tyzara Hair Serum yang dihasilkan dengan menggunakan bahan-bahan asas yang berkualiti tinggi antaranya minyak argan, Linseed Oil, Silk Protein dan UV Filter.

Antara kelebihan yang akan anda dialami dan rasai sekiranya anda menggunakanTyzara Hair serum secara konsisten adalah:-

1. Rambut mudah disikat;

2. Tiada lagi masalah rambut kusut;

3. Rambut berbau wangi;

4. Rambut menjadi lebih lembut;

5. Tiada lagi masalah rambut kembang walaupun selepas bangun tidur; 

6. Rambut menjadi lebih cantik dan sihat; 

7. Sesuai digunakan selepas mandi laut dan kolam renang; dan

8. Sesuai digunakan untuk meluruskan rambut ikal.

Jangan terkejut jika anda merasai perubahan ketara pada rambut dan kulit kepala anda hanya dengan penggunaan tidak sampai SEBOTOL pun. Tyzara Hair Serum juga sesuai digunakan untuk lelaki dan kanak-kanak.

★ TYZARA SHAMPOO SOYA KECIK 100ml
RM49.90

★ TYZARA HAIR SERUM KECIK 15ml
RM55

★ TYZARA SET COMBO SHAMPOO + SERUM SET KECIK
Shampoo (100ml) + Serum (15ml)
RM100.00
+ FREE TRAVEL BAG

★ TYZARA SHAMPOO SOYA BESAR 200ml
RM55

★ TYZARA HAIR SERUM BESAR 30ml
RM79

★ TYZARA SET COMBO SHAMPOO + SERUM SET BESAR
Shampoo (200ml) + Serum (30ml)
RM134
+ FREE TRAVEL BAG

Sep 9, 2017

KAISYA SERUM

بسم الله الرحمن الرحيم

Hai semuaaa.. Lama tak bersiaran dalam blog ni.

 hari ni Kak Nani nak story sikit pasal KAISYA SERUM.

Apetu Kaisya Serum?

Kaisya serum ni, serum yang best taw. Bahan bahan dari bahan natural. BAHAN UTAMA nya ialah ALOE VERA. Tau tak dulu orang pompuan jaga kulit, guna daun aloe vera tau. Sebab tu chantekk.

Ok sekarang, semua dah moden, dah senang. Dalam botol lagi. Just picit dap dap pada muka. Siap!

=====================================
APA BAHAN-BAHAN DALAM KAISYA SERUM?
======≠==============================

Apple Stem Cell
• Mengatasi masalah penuaan
• Mengembalikan keremajaan Kulit
• Mengatasi masalah Jeragat
• Mencerahkan Kulit

Kolagen
• Kolagen dapat membantu mengekalkan kecantikan.
• Untuk awet muda.

 

Aloe Vera
• Ia mampu memberi kelembapan pada kulit yang terdedah dengan sinaran matahari.
• Vitamin C dan E dalam gel lidah buaya mampu merawat kulit secara semulajadi dan menjaga dari terhidrat.


Pati Witch Hazel
• Membersihkan kulit dan mendinginkan iritasi.
• Membantu mengawal jerawat dengan cara meredakan inflamasi.
• Mengurangi minyak dan mengecilkan pori-pori wajah.

Hydrolized Soy Protein
• Ia adalah ejen anti-radang untuk kulit.
• Bahan penjagaan kulit anti-penuaan dengan fungsi untuk melindungi kulit daripada radikal bebas.
• Mengurangkan kesan-kesan yang berkaitan dengan proses penuaan dan pembangunan garis-garis halus dan kedutan.

Vitamin E
• Membantu melindungi kulit dari bahan radikal bebas dan kuasa-kuasa alam sekitar
• Ia dapat membantu dalam menghilangkan kesan parut yang berlaku pada permukaan kulit.
• Membantu menegangkan kulit dan melindungi kulit dari sebarang masalah serta membantu proses penyembuhan permukaan kulit dari dalam.

Cinnamon
• Bertindak sebagai pemudar parut, kulit kayu manis juga bertindak untuk mengecutkan jerawat yang tumbuh di muka.

HARGA
RM89(15ml)
Kos pos RM8(sm) RM11(ss)

Berminat?
Klik http://www.wasap.my/60176384571

Sep 5, 2017

CHARMS FOUNDATION

Charms Foundation
20g

RM 59.90 (SM)
RM 69.90 (SS)

Apple StemCell, Kolagen, Minyak Kelapa Dara, Minyak Zaitun.

Cara order :

Whatsapp ➡ +6017 638 4571


May 3, 2017

Rangkaian Produk Charms

FOUNDATION CHARMS
🌺 Mencerahkan kulit
🌺 Melembapkan kulit
🌺 Mengurangkan kedutan pada wajah
🌺 Melindungkan kulit wajah dari sinaran UV
🌺 Tona kulit lebih sekata
🌺 Tidak berminyak
🌺 Anti Penuaan

Ade 4 tone colour
🌼 white fairy - kulit cerah
🌼 white dolly - sederhana cerah
🌼 natural beauty - kulit sawo matang / kuning langsat
🌼 sandy pretty/ pinkish2 - kulit cerah / hitam manis / nak skin color tan

CARA GUNA FOUNDATION CHARMS
🍐 Pastikan wajah anda bersih sebelum menyapu CHARMS.
🍐 Guna berus / span untuk mendapat hasil yang lebih rata sempurna dan lebih tahan lama.
🍐 Mulakan sapuan CHARMS pada bahagian tengah wajah anda iaitu kening, hidung dan dagu. Jangan lupa sapukan juga pada bawah mata dan kelopak mata supaya mudah untuk anda apabila menggunakan eye shadow.
.
🍀🌸🌿🌼🌱🌻🍃🌷🍂🌹
.
CHARMS CLEANSER & MAKEUP REMOVER
🍐 Kesan seawal 7 hari.
🍐 Membantu menanggalkan sel-sel kulit mati / kusam dengan berkesan.
🍐 Kulit lebih anjal, lembut, halus dan gebu.
🍐 Membantu membersih dengan mendalam dan mengawal masalah minyak berlebihan.
🍐 Anti penuaan.
🍐 Membantu mencegah blackhead / whitehead.
🍐 Membantu mengecilkan liang pori terbuka.
🍐 Membantu mengatasi masalah kulit seperti jerawat & pigmentasi.
🍐 Membantu mengurangkan kedutan & garis halus pada wajah.
🍐 80% kulit lembap, cerah sekata. 

CARA GUNA CHARMS CLEANSER & MAKEUP REMOVER 
🍎 Membuihkannya beberapa titik dgn air dan urut muka perlahan-lahan dengan menggunakan hujung jari.
🍎 Biarkan 1-2 minit dan bilas dengan air sejuk untuk kesan lebih baik.
🍎 Jika kekeringan atau kegatalan berlaku, kurangkan atau menamatkan penggunaan. 
🍎 Guna dua kali sehari.
.
🍀🌸🌿🌼🌱🌻🍃🌷🍂🌹
.
STAR GLOW FAIRY FACE SCRUB
🌹 Melindungi kulit daripada sinaran UV.
🌹 Menghilangkan jerawat batu dan jerawat pasir.
🌹 Menghilangkan blackhead & whitehead.
🌹 Menganjalkan kulit yang kendur.
🌹 Meningkatkan penghasilan kollagen.
🌹 Mengecilkan pori-pori terbuka.
🌹 Mencegah penghasilan melanin yang menggelapkan kulit.
🌹 Mengatasi masalah rambut beruban.
🌹 Mengatasi masalah gatal-gatal kulit.
🌹 Membantu memudarkan jeragat.

CARA GUNA STAR GLOW FAIRY FACE SCRUB
🌷Sapukan Star Glow Fairy Face Scrub pada bahagian muka 2 kali sehari selepas setiap kali mandi.
.
🍀🌸🌿🌼🌱🌻🍃🌷🍂🌹
.
CHARMS KAISYA SERUM
🍏 Membantu menghaluskan kulit.
🍏 Membantu menegangkan kulit.
🍏 Mengimbangi kelembapan kulit.
🍏 Cepat menyerap di kulit serta melembutkan kulit serta merta!.
🍏 Jika dipakai sebelum foundation, mampu mengekalkan serta menjadikan foundation. 
🍏 Lebih flawless.
🍏 Membantu mencerah dan mengurangkan cela diwajah serta mengecilkan pori2 terbuka.
🍏 Membantu kulit tampak lebih bercahaya.

CARA GUNA CHARMS KAISYA SERUM
🍎 Hanya sekali pump untuk keseluruhan wajah dan leher.
🍎 Boleh dipakai sebelum foundation yang menjadikan kulit tampak bercahaya serta foundation yang sangat flawless pada wajah.
🍎 Boleh dipakai sebelum tidur sebagai perawatan wajah.
.
🍀🌸🌿🌼🌱🌻🍃🌷🍂🌹
.
FAHARA SKINCARE 

🍊 CLEANSER & MAKE UP REMOVER 30ml (1-2x sehari)
🌼 Pencuci muka harian
🌼 Membuang make up sprt foundation,eyeliner dll
🌼 Membantu membersihkan pori2 yg tersumbat
🌼 Membantu mencerahkan kulit wajah secara perlahan2
🌼 Membantu memulihkan wajah yg sunburn
🌼 Membantu memudar cela secara perlahan2
🌼 Membantu menyekatakan kulit wajah

🍊 Hydra Fresh Cream 5gm-1x sehr
🌼 SPF 20
🌼 Membantu memberikan perlindungan dr sinar UV yg membahayakan kulit wajah
🌼 Membantu melindungi kulit dr terkena jeragat akibat sinar UV
🌼 Membantu membuka jalan pori utk bernafas
🌼 Membantu dlm melembabkan kulit wajah
🌼 Membantu mengimbangi tekstur kulit yg kering & berminyak
🌼 Membantu mecerahkan wajah

🍊 Night Spa Treatment Cream 5gm (2-3x seminggu dipakai sblm tdur)
🌼 Perawatan ketika kulit wajah bermasalah
🌼 Membantu mencegah kulit kusam, tona tdk sekata, dan kulit yg sunburn.
🌼 Membantu menegangkan kulit wajah
🌼 Membantu mengecutkan jerawat & jerawat nasi
🌼 Membantu memudar cela/parut dan jeragat
🌼 Membantu mengecilkan pori2 yg terbuka
.
🍀🌸🌿🌼🌱🌻🍃🌷🍂🌹
.
LIPCHARMS - 4 COLOR
🌼 Bibir Gebu Munggil dgn Lips Charms 👄 
🌼 Makeup Styelista match kan dgn Lip Charms kod Belladonna ya ampunnnn cantikkk bangat yaa 

😍 Charms LipMatte ada 4 color. 
👄💄01 Sakura 
👄💄02 Camelia 
👄💄03 BellaDonna
👄💄03 Arisaema

Feb 8, 2017

PATI HILANG KUTIL

PATI HILANG KUTIL

Nak tahu kebaikan dan cara produk nie boleh bace kat bawah ni yer 😊😊👇👇

🌸 PATI HILANG KUTIL PENAWAR BOTANI 🌸
Anda mengalami masalah KUTIL, KETUAT, BIJI KOLESTROL dan TAHI LALAT ?
.
Atasi dengan PATI HILANG KUTIL PENAWAR BOTANI!!
.
Diformulasikan dgn 100% bahan organik tanpa sebarang kesan sampingan.
.
Kos yang sangat MURAH dan BERKESAN.
Pati buang kutil 
100% homemade
❌Tak perlu cungkil sampai berdarah 
❌Tak perlu LASER 
✅Diformulasikan dengan 💯% bahan organik

.
🎀 CARA PENGGUNAAN PATI BUANG KUTIL

▶Pertama sekali bersihkan pada bahagian yang hendak dibuang.
▶Kemudian sapu/titik pada bahagian yang hendak dibuang.
▶Biarkan selama 3 minit atau lebih dan sapu.
PASTIKAN DIJARAKKAN SELAMA 24 JAM UNTUK 
PENGGUNAAN KALI KE-2..
STOP SELAMA 1MINGGU UNTUK TENGOK HASIL..
KALAU MASIH ADA LAGI, ULANGI SEMULA LANGKAH2 AWAL.


Harga : RM 35(sm), RM 40(ss) 


Whatsapp 0176384571 untuk sebarang details dan order 

OLI CANDY FATTAH AMIN

OLI CANDY FATTAH AMIN

OLIcandy limited edition berwajah BARU
Rasa yang lebih sedap dengan lapisan SUSU,Membuatkan penggemar Tablet Kunyah Kunyah Gebu lebih mengalami rasa yang lebih enak dan dapatkan kulit yang lebih cantik.!
Dengan penampilan duta baru mereka iaitu Fattah amin dalam Olicandy x Fattah Amin, anda akan rasa perubahan ketara dalam tablet ini.

KELEBIHAN OLI CANDY FATTAH AMIN
🍊 Perubahan tona kulit berganda lebih cerah
🍊 Kulit lebih gebu, lembap dan tegang
🍊 Wajah lebih segar dan berseri sepanjang hari
🍊 Menyekat pembentukan jerawat dan merawat masalah jerawat yang serius
🍊 Membantu Menghilangkan parut dengan lebih berkesan dan effective
🍊 Memudarkan dark spot di seluruh badan
🍊 Merangsangkan menghasilkan glutatione dalam badan secara semulajadi iaitu dari daun zaitun.

LEBIH EFEKTIF BERBANDING MENGAMBIL GLUTA.
🍐 Memperbaiki tekstur kulit tua & mati.
🍐 Mengurangkan pigmentasi & garis kedutan
🍐 Meningkatkan sistem imunisasi
🍐 Membuang tok sin dan membersihkan darah kotor
🍐 Memulihkan sakit sendi dan otot
🍐 Memberi kecergasan badan sepanjang hari
🍐 Kandungan antioksidan yang tinggi mampu mencegah pelbagai penyakit kronik termasuk kanser

KEISTIMEWAAN OLI CANDY FATTAH AMIN
🍎 Mencerah kulit
🍎 Melembap & Menyinarkan kulit
🍎 Menganjalkan kulit
🍎 Memudarkan parut jerawat
🍎 Anti-penuaan
🍎 Membaikpulih sel kulit.

CARA PENGAMBILAN OLI CANDY FATTAH AMIN
🍋 Makan 2 biji OLI CANDY waktu pagi semasa perut kosong. 
🍋 Minum segelas air putih setelah selesai kunyah Olicandy. 
🍋 Pastikan air masak minum sekurangnya 3 liter sehari. 
🍋 Amalkan secara konsisten dan teratur.

Whatsapp 0176384571 untuk sebarang details dan order.

SPAN SILIKON

Rugikan beli foundation mahal-mahal tapi banyak 
melekat pada span biasa.. tapi bestnya Span Silikon ni sapuan dia kemas dan
sekata,,Span Silikon ni juga boleh jimatkan foundation tau...sebab??.Foundation
takkan melekat dan meresap pada span.Span Silikon mudah, lepas guna blh 
basuh terus dan kering.

FUNGSI/KELEBIHAN/KEBAIKAN/MANFAAT
SPAN SILIKON

👉🏻Boleh digunakan untuk apply FOUNDATION ,LOOSE
POWDER,MOISTURIZER,CLEANSER 
👉🏻Bakteria tak melekat pada sponge 
👉🏻Boleh digunakan untuk dab dab loose powder,compact powder 
👉🏻Tak menyerap banyak foundation so makeup akan nampak lebih
licin dan tak bercapuk
👉🏻Senang nak apply foundation di bahagian hidung,tepi bibir 
bawah dagu supaya tak bercapuk 
👉🏻Mudah dicuci
👉🏻Tak mudah terkoyak 
👉🏻Mudah digunakan

CARA PENGGUNAAN
SPAN SILIKON

Dap-dap foundation macam span/beauty blender jer. 
Dap secara slow supaya makeup nampak flawless.
Jimatkan jangka hayat foundation anda kerana silisponge tak serap 
foundation macam guna beauty blender.

Whatsapp 0176384571 untuk sebarang details dan order