Ya Allah, Murahkan Rezeki Bagiku ....

" Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan kutidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu "

Mar 29, 2017

SHAMPOO SANTAN

Shampoo santan adalah produk hair care yg 100% dr bahan organik dan bahan utamanya adalah santan dan diproses 100% scr homemade.

4 bahan penting dalam Shampoo Santan iaitu santan, minyak kelapa, minyak oren & minyak rosemary. Semua bahan yang diletakkan dalam shampoo ni mempunyai peranan masing2. Contoh macam...

Coconut Milk (Santan Kelapa)
+menyuburkan kulit kepala & rambut
+mengawal minyak berlebihan
+mengelakkan botak & rambut beruban

Coconut Oil (Minyak Kelapa)
+menguatkan rambut 
+melembutkan rambut
+melawan kelemumur & rambut bercabang

Sweet Orange Essential Oil
+melegakan kegatalan kulit kepala
+merangsang pertumbuhan rambut
+bau yang segar

Rosemary Essential Oil
+mengelakkan keguguran rambut
+merawat kelemumur 
+merawat kulit kepala

SHAMPOO SANTAN HOMEMADE
Penawar Mujarab Rambut Gugur & Kelumumur
.
"Akak menyesal tak cuba awal-awal. Rambut dah hilang gugur, kelumumur makin kurang, gatal-gatal kepala pun kurang. Baru seminggu akak pakai. Menyesal sangat tak try awal-awal" - Puan Nor Amirah
.
"Saya dapat terus pakai, biar lama sikit. Esoknya rambut tak gugur dah. Kalau tak sebelum ni 24jam rambut asyik gugur je. Bila mandi pakai shampoo biasa dulu lagi banyak gugur. Stress weh. Tapi bila pakai shampoo santan tu elok pula takde rambut gugur masa mandi. Suka sangat." - fida
.
"Kalo perempuan ni rambut kelumumur..rasa rimas. Rasa tak selesa sangat. Tapi sekarang memang selesa. Pakai tudung lama-lama pun selesa je. Tak gatal dah. Syukur sangat jumpa shampoo santan" - Puan suai 
.
SHAMPOO SANTAN diperbuat daripada santan asli 100%.
✔ Bebas paraben
✔ Bebas Silikon
✔ Bebas SLS

Harga : RM30(sm) RM35(ss)

Whatsapp 0176384571 untuk pembelian

0 ucapan tetamu jemputan :